Aktuelnosti

Aktiv žena MIZ Kladanj sa majkama Srebrenice

Nakon prisustva manifestaciji “Porodične vrijednosti” održane u BKC-u u Tuzli 29.03.2018. godine Odjel za brak i porodicu Medžlisa Kladanj dao je danas 11.04. svoj doprinos Mimohodu, izražavajući solidarnost i dijeleći bol sa majkama Srebrenice. Sa Aktivom žena Medžlisa je i čestita majka, hadži Zumra Mehić kojoj su dušmani ubili četiri sina i muža u Srebrenici. Hadži Zumra od te bolne 1995.  kao i ostale majke živi unutar četiri zida, oblijepljenih fotografijama svoje djece, bar onih koje je uspjela sačuvati.

U razgovoru i druženju sa njom otkriva se ta nadljudska snaga, sabur vjernika i zato je bitno da svakog 11. budemo sa majkama i damo im podršku kazuje nam muallima Hata Čamdžić, predsjednica Aktiva žena Medžlisa Kladanj.

Općina Kladanj i Medžlis je jedna od općina koja je nakon genocida u Srebrenici primila veliki broj prognanih i još tada upoznala bol i tragediju majki Srebrenice, zbog toga će Medžlis i ubuduće nastaviti da podržava svaku aktivnost kada je u pitanju obilježavanje i sjećanje na 11.07.1995. i genocid u Srebrenici gdje je ubijeno 8372 srebreničkih Bošnjaka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top