Bajramska čestitka glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kladanj

Poštovana braćo i cijenjene sestre, draga omladino i djeco, cijenjeni građani općine Kladanj i jedine nam domovine Bosne i Hercegovine,

Dočekujemo Bajram ponosni i sretni što smo u ibadetu i pokornosti Allahu Uzvišenom proveli mjesec Ramazan, čvrsto vjerujući da će nam On Jedini primiti i ukabuliti svako naše dobro djelo koje smo učinili i da će nam oprostiti naše grijehe i prijestupe učinjene u našim životima.

Dočekujemo Bajram osjećajući žal zbog odlaska najdražeg gosta i najboljeg prijatelja čovjekovog koji nam je pokazao da svako onaj ko želi može biti bolji, predaniji i čestitiji u svome životu.

Dočekujemo Bajram svjesniji svoje ovisnosti o milosti Uzvišenog Allaha, dželle ša'nuhu i odgovorniji prema sebi, prema svojoj porodici i prema svim stvorenjima.

Neka Bajram bude radost naših srca i želja naših nutrina da hoćemo biti bolji u budućnosti. Ostavimo iza sebe grijehe i poroke, budimo predaniji i vrijedniji, čestitiji i odvažniji i pokažimo da smo dostojni nasljednici na Zemlji.

Neka nam cijeli Svijet bude srcu drag,

Neka nam naša domovina Bosna i Hercegovina bude emanet koji smo na poklon dobili od šehida naših koji su svoje živote za nju položili,

Neka nam svako stvorenje Božije bude prijatelj,

Neka nam porodica naša bude oaza mira i spokoja, i

Neka naša srca budu predana Bogu Uzvišenom, Jedinom Stvoritelju svega što postoji.

Neka nam plodovi ramazana koji ispraćamo budu briga za naše porodice, za stare i iznemogle, za nemoćne i siromašne, za šehide i njihove porodice, kao i briga za sveopće stanje u društvu u kojem živimo.

Braćo i sestre,

U ime Medžlisa Islamske zajednice Kladanj i u svoje lično ime neka je svima vama Bajram šerif mubarek olsun uz dovu Allahu Uzvišenom da nas poživi u dobrom zdravlju, čvrstoj Vjeri, međusobnoj ljubavi i poštovanju u ovom našem mjestu i ovoj našoj zemlji.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Također pogledajte

Upriličen prijem za polaznike medrese

U petak, 04. septembra 2020. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kladanj upriličen je prijem …