Aktuelnosti

Bajramska čestitka glavnog imama

 

BAJRAMSKA ČESTITKA GLAVNOG IMAMA

Cijenjeni članovi Islamske zajednice, poštovani imami i predsjednici džemata, članovi džematskih odbora, cijenjene džematlije, draga braćo i sestre,

Ispračajući Dan Arefata, dan u kojem se sve hadžije okupljaju na arefatskoj visoravni svjedočeći jednoću Boga Uzvišenog i potvrđujući jednakost među ljudima, radujemo se današnjem nastupanju Kurban-bajrama.

Danas smo, prinoseći svoje kurbane, svjedočiti svojoj opredijeljenosti i spremnosti da Uzvišenom Allahu, dž.š., želimo da se približimo.

Dijeleći kurbansko meso svojim komšijama, rodbini i prijateljima svjedočimo približavanju čovjeka čovjeku, komšije komšiji, rođaka rođaku i prijatelja prijatelju.

Cilj kurbana je približavanja jednih drugima. Približavanje Jedinom Bogu je cilj vjernika tokom njegovog dunjalučkog života.

Poštovani vjernici, cijenjene Kladanjke i Kladnjaci,

Iskoristimo bajramske dane i približimo se jedni drugima. Iskoristimo ibadet prinošenja kurbana da se približimo Bogu Jedinom.

U danima radosti ne zaboravimo bolesne, iznemogle i stare, obiđimo ih i budimo uz njih. Neka osjete našu blizinu i veliko poštovanje.

Prenesimo svojoj djeci i omladini bajramske adete, običaje i tradiciju. Neka i oni osjete posebnu slast Bajrama.

Obiđimo svoje komšije i rodbinu i sa njima podijelimo radost Bajrama.

Molimo Boga Uzvišenog da naše ibadete ukabuli, da promijeni naša stanja na bolje, da podari svaki hajr svima nama u ovoj našoj lijepoj domovini.

Svima vama, vašim porodicama, kao i svim muslimanima i muslimankama, čestitam nastale mubarek dane.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

 

Glavni imam Medžlisa Kladanj

Asim ef. Esmić

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top