Centralna mevludska svečanost u povodu Mi'radža

U Hadim Ali-pašinoj džamiji u Kladnju, u srijedu 3. aprila 2019. godine, upriličena je centralna mevludska svečanost u povodu Lejletu-l-Mi'radža.

Prisutnim džematlijama iz svih naših džemata riječi dobrodošlice uputio je Džemal-ef. Hatamleh, imam Hadim Ali-pašine džamije. Prigodan program, učeći mevlud i ilahije, izveli su imami Medžlisa Islamske zajednice Kladanj.

Nakon proučenog mevluda prisutnima je predavanje održao Halid-ef. Klapić, imam džemata Brateljevići. Halid-ef. je govorio o Mi'radžu kao prilici za vjernika da popravi svoje stanje pridržavajući se Božijih propisa i nadajući se Božijem oprostu i Poslanikovom, a.s., šefa'atu.

Prije dove i jacija-namaza džematlije je poselamio i glavni imam Asim-ef. Esmić. Glavni imam je naglasio da je u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini ovaj dan proglašen kao Dan vakifa i pozvao prisutne da vode računa o vakufima čuvajući ih, obnavljajući i oplemenjujući za buduće generacije.

Treba napomenuti da je u utorak, 02. marta 2019. godine, uz prigodan program obilježena mubarek noć Lejletu-l- Mi'radž u svim kladanjskim džematima.

Također pogledajte

Instrukcija za bajram-namaz

Ovogodišnji Kurban-bajram je u utorak, 20.7.2021. godine.  Salavat i ezan za sabah-namaz počet će se …