Aktuelnosti

Džematlije sa imamima posjetili Prihvatni centar Duje

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Kladanj posjetili su jučer Prihvatni centar Duje u Klokotnici kod Doboja. Prihvatni centar “Duje” djeluje od 2004. godine kao centar za zbrinjavanje i rehabilitaciju svih kategorija stanovništva u stanju socijalne potrebe i jedan je od najvećih projekata Udruženja “HO Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS”.
U Centru je trenutno utočište pronašlo preko 400 korisnika, različitih socio-zdravstvenih patologija kojima se svakim danom pruža medicinska, edukacijsko – rehabilitacijska, odgojno – obrazovna pomoć, a sve to sa mnogo tolerancije, ljubavi i razumijevanja. U centru boravi 25 korisnika njihove njege sa područja općine Kladanj.
U posjeti su bile džematlije iz džemata Hadim Ali-pašina džamija i Kuršumlija džamija sa svojim imamima, kao i Hazim ef. Musić, koordinator Društvene brige Medžlisa. Prethodnih dana prikupljana je novčana pomoć, te su uz pomoć naših sugrađana obezbijeđeni paketi. Zahvaljujemo se svima na podršci i nadamo se sličnim projektima u skorijoj budućnosti.
Dužni smo prenijeti riječi zahvale i selame od naših sugrađana, čija će radost našom posjetom ostati još dugo upamćena.

(Dž.H. 02.11.2018.)

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top