Humanost na djelu u džematu Stupari

Na inicijativu Aktiva žena džemata Stupari polovinom mjeseca ramazana pokrenuta je humanitarna akcija. Predvođeni koordinatoricom za rad sa ženama Edinom Kadrić umjesto u organizaciju tradicionalnog zajedničkog iftara koji se u ovom džematu organizuje u Lejletu-l-Bedru dugi niz godina, napore su usmjerili u prikupljanje novčanih sredstava za prehrambene pakete za džematlije koji su slabijeg imovinskog stanja.

Imam džemata Melis-ef. Herić zajedno sa nekoliko džematlija je obišao džematlije koji su u potrebi,  te im uručio ramazansku hediju.

Pored 20 paketa koji su ovom prilikom finansirale džematlije, od kojih je 11 paketa podijeljeno kolektivnom centru na Planama, podijeljeno je i 5 ramazanskih paketa koje je obezbijedio Medžlis Islamske zajednice Kladanj.

“Vjernik svaku životnu situaciju koja ga zadesi treba smatrati Allahovom odredbom i iz nje izvući ono najbolje. S obzirom da smo bili spriječeni organizovati zajednički iftar napore smo usmjerili u prikupljanju novca za prehrambene pakete koje smo nanijetili podijeliti našim džematlijama slabijeg imovinskog stanja. Cilj je bio podijeliti 20 paketa bez obzira na količinu prikupljenog novca. Ovoj hajirli akciji odazvao se veliki broj džematlija te smo, hvala Allahu, dž.š., ovu zamišljenu akciju i sproveli u djelo uz mnogo kvalitetnije pakete nego što smo se i nadali. Nadamo se da će od ove godine ovo humano djelo postati stalna praksa kao i naš tradicionalni džematski iftar,” poručio je Melis-ef. Herić.

Također pogledajte

Predbajramska posjeta prihvatnom centru Duje

U subotu, 17. jula 2021. godine, koordinator sektora društvene brige Hazim-ef. Musić i imam Hadim …