Mladi iz Kladnja posjetili Visoko

Grupa polaznika Mreže mladih iz čaršijskih džemata u subotu, 21. septembra 2019. godine boravila je u posjeti Visokom. Prilikom dolaska u Visoko dočekali su ih članovi Mreže mladih Visoko koji su na najljepši način bili dobri domaćini.

Po dolasku u Visoko mladi su iskoristili priliku da posjete historijsko mjesto Mile na kojem su krunisani srednjovjekovni bosanski kraljevi, nakon čega su posjetili Trg žrtava genocida u Srebrenici.

Mladi su vrijeme prije podne iskoristili za obilazak grada, nakon čega su posjetili Bijelu džamiju koja je monumentalno djelo arhitekture. Riječi dobrodošlice mladima izrazio je Midhat-efendija Čakalović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko, koji je govorio o historijatu ove džamije.

Tabačka džamija u Visokom je nacionalni spomenik kulture koji krasi ovaj grad, te su mladi u njoj obavili podne-namaz. Nakon podne-namaza o džamiji je govorio Edžnan-efendija Hajrić, koordinator za rad sa mladima i imam džamije.

Posjeta Visokom bila je prilika za odlazak na piramide, čime su mladi završili ovu itekako lijepu posjetu još jednom bosanskom gradu.

Također pogledajte

Instrukcija za bajram-namaz

Ovogodišnji Kurban-bajram je u utorak, 20.7.2021. godine.  Salavat i ezan za sabah-namaz počet će se …