Mladi iz Kladnja posjetili Visoko

Grupa polaznika Mreže mladih iz čaršijskih džemata u subotu, 21. septembra 2019. godine boravila je u posjeti Visokom. Prilikom dolaska u Visoko dočekali su ih članovi Mreže mladih Visoko koji su na najljepši način bili dobri domaćini.

Po dolasku u Visoko mladi su iskoristili priliku da posjete historijsko mjesto Mile na kojem su krunisani srednjovjekovni bosanski kraljevi, nakon čega su posjetili Trg žrtava genocida u Srebrenici.

Mladi su vrijeme prije podne iskoristili za obilazak grada, nakon čega su posjetili Bijelu džamiju koja je monumentalno djelo arhitekture. Riječi dobrodošlice mladima izrazio je Midhat-efendija Čakalović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko, koji je govorio o historijatu ove džamije.

Tabačka džamija u Visokom je nacionalni spomenik kulture koji krasi ovaj grad, te su mladi u njoj obavili podne-namaz. Nakon podne-namaza o džamiji je govorio Edžnan-efendija Hajrić, koordinator za rad sa mladima i imam džamije.

Posjeta Visokom bila je prilika za odlazak na piramide, čime su mladi završili ovu itekako lijepu posjetu još jednom bosanskom gradu.

Također pogledajte

MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” uručena pomoć

U utorak, 03. novembra 2020. godine glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Asim-ef. Esmić, zajedno …