Aktuelnosti

Mladi Kladnja zajedno u džematu

 

Medžlis Islamske zajednice Kladanj u posljednjem periodu nizom aktivnosti priča jednu divnu priču sa svojom omladinom. U većini naših džemata ovih dana smo završili sa Halkom hadisa, gdje smo obradili 40 hadisa od imama Nevevija, a pored ovog vrlo uspješnog i značajnog projekta održavaju se i škole Sufare i Kur’ana. Odmah nakon Halke hadisa starta i Halka tefsira koja će se također održavati u svim našim džematima.
Sinoć poslije jacije namaza započeo je još jedan projekat koji se u samom početku pokazao kao lijepa aktivnost, projekat nosi naziv „MLADI KLADNJA ZAJEDNO U DŽEMATU“, a ima za cilj upoznavanje i druženje omladine, gdje će se svakog mjeseca omladina okupljati sa svojim imamima u drugom džematu. Sinoć smo se imali priliku družiti u Tahvilaginoj džamiji, a domaćini su bili omladina džemata Kuršumlije i Hadim Ali pašine džamije, koji su zaslužili svaku pohvalu. Divna atmosfera, prelijepo okruženje i naša mladost dali su sinoćnjem druženju poseban čar, a preko stotinu mladih poslalo je jasnu poruku da iako živimo u teškom vaktu, budućnost nas i naše domovine ima ko preuzeti ako Bog da.
Druženju su bili prisutni svi imami Medžlisa kao i glavni imam, a naredno druženje je posljednje nedjelje u mjesecu februaru u džematu Ravne. Bujrum naša draga omladino budite i vi dio ove lijepe družine…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top