Nastavak radova na džamiji u Turalićima

U petak, 02. oktobra 2020. godine održan je tematski sastanak u džamiji u Turalićima povodom nastavka radova na džamiji u ovom povratničkom mjestu.

Sastanku su prisustvovali glavni imam Asim-ef. Esmić i članovi Povjereništva Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Sakib Hajdarević i Haso Ferhatbegović, te predsjednik džematskog odbora džemata Ravne Mujo Ihtijarević i džematlije Ahmo i Asim Brkić.

Na sastanku je usvojena dinamika radova na džamiji u Turalićima shodno ostvarenom finansijskom okviru koji je u najvećoj mjeri podržalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa ministrom dr. Edinom Ramićem. Dio sredstava će biti obezbijeđen putem Općine Kladanj i Medžlisa Islamske zajednice Kladanj. Vrijednost projekta je 20.825,00 KM.

S obzirom da je neophodno izvršiti sanaciju krova sa kupolama na objektu džamije data je saglasnost da se potpiše ugovor za izvođenje radova sa limarskom radnjom doo PJANIĆ iz Kalesije koji slove za renomiranu firmu u ovoj oblasti. Također, na sastanku je formiran građevinski i nadzorni odbor, u skladu sa propisima i ranije potpisanim ugovorima.

Izgradnja džamije u Turalićima započeta je 2007. godine. Mnogobrojni donatori i vakifi, od kojih se posebno ističe Mefail Asani, svojim sredstvima su do sada u najvećoj mjeri pomagali izgradnju i uređenje ove džamije. Po završetku krovnih radova preostaje nekoliko manjih segmenata koje je potrebno urediti i time će radovi na džamiji biti u potpunosti dovršeni.

 

Također pogledajte

Održan stručni seminar o mektebskoj pouci

U četvrtak, 15. oktobra 2020. godine u prostorijama mektebske učionice Hadim Ali-pašine džamije održan je …