Odjel za brak i porodicu: Druženje za žene u džematu Tuholj

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj, u četvrtak 14. marta 2019. godine održano je druženje za žene u džematu Tuholj.

Nakon akšam-namaza prisutnima je riječi dobrodošlice uputio Hasib-ef. Šošić, imam u džematu Tuholj. Riječi zahvalnosti za gostoprimstvo i prisustvo ovom druženju prisutnim ženama iz naših džemata uputila je prof. Hata Čamdžić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj. Prigodno predavanje održala je prof. Azra Mujabašić-Esmić koja je govorila o vrijednostima i značaju mjeseca Redžeba.

Druženje uz kahvu, kolače i zakusku uslijedilo je nakon jacija-namaza na mahfilu tuholjske džamije. Domaćini, na čelu sa Minom Šošić, koordinatoricom iz džemata Tuholj, su još jednom pokazali visok nivo gostoprimstva i spremnosti za doprinos u radu Zajednice.

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj u svom godišnjem planu predvidio je obilaske džemata, zajednička druženja, predavanja, te druge aktivnosti koje će obogatiti vjerski život na području naših džemata.

Također pogledajte

Upriličen prijem za polaznike medrese

U petak, 04. septembra 2020. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kladanj upriličen je prijem …