Posjeta džematu Ravne: Imenovan novi imam u džematu

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Asim-ef. Esmić u petak 16. oktobra 2020. godine posjetio je džemat Ravne.

Razlog posjete ovom džematu bilo je imenovanje novog imama u džematu Halid-ef. Klapića. Tokom posjete glavni imam se nakon džuma-namaza obratio prisutnim džematlijama.

“Ovaj naš džemat zauzima posebno mjesto u radu Medžlisa, te nam je zbog toga veoma važno da u ovom džematu imamo imama koji je spreman doprinositi razvoju i napretku u ovom džematu. Halid-ef. Klapić je ranije radio u jednom našem džematu i pokazao dobre rezultate. Iskreno se nadamo da ćete mu pomoći da dobre rezultate nastavi nizati u ovom džematu, posebno kroz mektebsku pouku i rad sa mladima. Kada je u pitanju infrastruktura u ovom džematu, nju privodimo kraju. Sada je vrijeme da izgrađujemo džemat iskrenih vjernika i na tom planu moramo uložiti sve naše kapacitete,” rekao je glavni imam.

Nakon obraćanja glavnog imama razgovarano je o tehničkim detaljima i organizaciji rada u ovom džematu. Mektebska pouka će se izvoditi na tri punkta – Turalići, Starić i Ravne prema usvojenom planu i rasporedu.

Također pogledajte

Predbajramska posjeta prihvatnom centru Duje

U subotu, 17. jula 2021. godine, koordinator sektora društvene brige Hazim-ef. Musić i imam Hadim …