Posjeta džematu Ravne: Imenovan novi imam u džematu

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Asim-ef. Esmić u petak 13. septembra 2019. godine posjetio je džemat Ravne.

Razlog posjete ovom džematu svakako je bilo imenovanje novog imama u džematu Ismet-ef. Kadrića. Tokom posjete glavni imam je predvodio džuma-namaz, a nakon džuma-namaza razgovarao je sa prisutnim džematlijama.

“Džemat Ravne je jedan od naših vrijednijih džemata, sastavljen iz tri dijela. Koliko su nam značajne Ravne, toliko su nam značajni i Turalići i Starić. Svaki čovjek i svaka žena, svaki mladi čovjek i svako dijete na svoj način su nam značajni i mogu doprinijeti da se ovaj džemat razvija. Na putu razvoja džemata vodit će vas novi imam. Ismet-efendija Kadrić je mlad imam, ali je dovoljno spreman da svojim znanjem i elanom, lijepom riječju i primjerom može značajno doprinijeti da ovaj džemat bude jači, postojaniji i aktivniji. Na tom putu očekujemo da ćete mu svi dati podršku,” rekao je glavni imam.

Nakon obraćanja glavnog imama razgovarano je o tehničkim detaljima i organizaciji u ovom džematu, s obzirom da će se u budućem periodu svakodnevno obavljati dnevni namazi u džamiji.

Imajući u vidu da džemat Ravne posjeduje tri džamije dogovoreno je da se džuma-namaz klanja u Ravnama, a mektebska nastava će se održavati na sva tri punkta u danima vikenda prema usvojenom rasporedu.

 

Također pogledajte

Izvršavanjem Sadekatu-l-fitra do boljeg posta i pravednije zajednice

Pošto se propis Sadekatu-l-fitr izvršava u ramazanu, njega nikako ne treba izdvajati iz ramazanskog konteksta …