Proučen mevlud u Staroj džamiji u Noćajevićima

U nedjelju, 18. jula 2021. godine proučen je mevlud i održan prigodan program u povodu adaptacije Stare džamije u Noćajevićima. Mevlud i ilahije su proučili imami našeg Medžlisa u prisustvu velikog broja džematlija iz svih naših džemata.
Džematski odbor je zahvaljujući velikom broju vakifa i dobrotvora ovaj projekt uspješno okončao u veoma kratkom vremenu, s obzirom da je džamija bila u veoma teškom stanju i prijetilo joj je potpuno rušenje.
Adaptirana Stara džamija odiše ljepotom i duhovnošću, što su danas džematlije mogle i potvrditi. Posebnu emociju i najljepše komentare uputile su one džematlije koji se prisjećaju svojih prvih učenja o dini-islamu u ovoj džamiji.
Nakon mevluda prisutnima je vazi-nasihat kazivao glavni imam Asim-ef. Esmić. Glavni imam je posebno bitnim naglasio kontinuitet čuvanja vjere na našim prostorima, što je potvrda da iskrenim pristupom i vrijednim radom u ovom vremenu imamo svijetlu budućnost.
Zahvalnost iskazujemo svima koji su pomogli uređenje Stare džamije u Noćajevićima, a posebno vrijedi pomenuti 35 džematlija koji su za ovaj projekat izdvojili materijalna sredstva u iznosu većem od 1.000,00 KM, čime su postali vakifi ovog hajra.

Također pogledajte

Instrukcija za bajram-namaz

Ovogodišnji Kurban-bajram je u utorak, 20.7.2021. godine.  Salavat i ezan za sabah-namaz počet će se …