Radionica za mlade “Sportske kladionice i opasnost ovisnosti o klađenju”

U subotu, 20. aprila 2019. godine u džematu Noćajevići održano je druženje “Zajedno u džematu” za mlade sa područja Medžlisa Islamske zajednice Kladanj.

Uz prisustvo svih imama i velikog broja mladih iz naših džemata nakon akšam-namaza u svojstvu domaćina riječi dobrodošlice uputio je Ammar-ef. Kovačević, imam džemata Noćajevići. Ammar-ef. je napomenuo da će druženje biti prilika da provedemo radionicu za mlade “Sportske kladionice i opasnost ovisnosti o klađenju”, kako bismo mlade ljude upoznali sa problemom u koje naše društvo svakodnevno sve više propada.

Glavni imam Asim-ef. Esmić je u svom obraćanju mladima kazao: “Svi muslimani i muslimanke imaju obavezu da naređuju dobro i da od zla odvraćaju. Svi živimo u jednom društvu i radujemo se kolektivnim uspjesima, ali isto tako mora da osjećamo i probleme sa kojima se naše društvo susreće. Svi čestiti ljudi su zabrinuti zbog stanja u kojem se nalazi naše društvo kada je u pitanju porok kocke. Taj porok izjeda naše ljude, njihove porodice i društvo u cjelini. Sve moramo učiniti da ovaj porok suzbijemo.”

Nakon obraćanja uslijedila je prezentacija koju je pripremio Mensur-ef. Imamović, koordinator za rad sa mladima Medžlisa Islamske zajednice Kladanj. Mensur-ef. je kroz prezentaciju predstavio šerijatske dokaze o zabrani kocke, te rezultate istraživanja koje je provedeno na području općine Kladanj.

Nakon iscrpne prezentacije mladi su u grupama pristupili radionici gdje su iskazali svoja promišljanja i stavove u vezi sa porokom kocke.

Svi prisutni su dobili certifikate o pohađanju radionice. Treba napomenuti da se prezentacija i radionica za mlade održala u okviru kampanje koju vodi Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Nakon jacija-namaza uslijedilo je sijelo i druženje za mlade.

Također pogledajte

Upriličen prijem za polaznike medrese

U petak, 04. septembra 2020. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kladanj upriličen je prijem …