Aktuelnosti

U Tahvilaginoj džamiji proučen mevlud za žene

 

 

 

 

 

 

Medžlis Kladanj je nizom aktivnosti proteklih dana počeo sa obilježavanjem mjeseca rođenja našeg Poslanika a.s., a jedna od njih je i mevlud za žene koji je danas na podne namazu proučen u Tahvilaginoj džamiji u organizaciji Aktiva žena Medžlisa Kladanj.

Glavni imam je posjetio džamiju kako bi poželio dobrodošlicu i u svom obraćanju istakao vrijednost žene u izgradnji zdrave porodice, komšiluka i cijele zajednice!

Iskoristio je priliku i da pozove sve žene da učestvuju u aktivnostima koje organizuje Aktiv žena, a koje su u proteklom periodu nizom aktivnosti pokazale svoje mjesto u društvu i značaj žene u našoj zajednici.
Na samom početku muallima Velida Berbić se zahvalila prisutnima, posebno ističući da je na današnjem mevludu prisutan veliki broj žena iz svih naših džemata, kao i gošće iz udruženja Sumejja iz Živinica.
Posebno ugodno i lijepo za vidjeti je prisutnost velikog broja mladih iz naših džemata što nas posebno raduje, jer tradicija njegovanja učenja mevluda se polahko prenosi na mlađe generacije.
Na početku mevluda žene koje su polaznice Škole Kur’ana koji već nekoliko godina drži muallima Hata Čamdžić su proučile odlomke iz Kur’ana.
Emotivno predavanje održala je i prof. Hasiba Saračević, koordinatorica Muftijstva tuzlanskog, a nakon programa upriličeno je druženje koje će se ako Bog da nastaviti kroz daljnje aktivnosti Aktiva žena Medžlisa Kladanj.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top