Aktuelnosti

U Tarevu počela izgradnja mektebsko-omladinskog centra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarevo, džemat koji po mnogo ćemu prednjači kada je vjerski život u pitanju na području Medžlis Islamske zajednice Kladanj, uskoro će biti bogatije za jedan izuzetno vrijedan i koristan objekat. Riječ je o mektebsko-omladinskom centru gdje je danas u prisustvu glavnog imama Asim ef. Esmića i predsjednika Medžlisa Džihada Kovačevića proučena dova i zaklan kurban u povodu početka radova.

Sama ideja potekla je od Mensur efendije, imama koji već 20 godina unapređuje vjerski život u ovom džematu. Mektebska nastava do sada se izvodila u improvizovanoj učionici na mahfilu džamije, a po okončanju projekta Tarevo će imati objekat u kojem će se nalaziti učionica, imamski stan, kao i višenamjenske ostave. Svakako da je učionica centralni dio projekta koja će uveliko olakšati rad i dodatno pospješiti ionako već zapažene rezultate Mensur ef. Imamovića.

Glavni imam i predsjednik Medžlisa iskoristili su priliku da se zahvale imamu, Džematskom odboru, džematu i svim donatorima na ovom vrijednom projektu. Dovu je proučio glavni imam poželivši da objekat koji će se izgraditi služi svrsi do sudnjeg dana, izvodeći generacije onih koji će nastaviti nositi svjetlo imana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top