Upoznah te, Poslaniče: Posjeta imamima u Banja Luci

U okviru manifestacije Upoznah te, Poslaniče koju Medžlis Islamske zajednice Kladanj organizuje u povodu mevluda, u ponedjeljak 11. novembra 2019. godine imami Medžlisa Islamske zajednice Kladanj posjetili su Medžlis Islamske zajednice Banja Luka.

Imami Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka predvođeni glavnim imamom Adnan-ef. Jusićem bili su domaćini ove posjete. Tokom razgovora u prostorijama banjalučkog medžlisa imami iz Kladnja izrazili su riječi podrške imamima u Banja Luci.

Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović je svojim prisustvom ukazao posebnu čast tokom ove posjete. Muftija Avdibegović se zahvalio imamima iz Medžlisa Islamske zajednice Kladanj naglasivši: “Mi znamo da od danas imami iz Banja Luke imaju braću u Kladnju na koje se uvijek mogu osloniti.”

Imami su tokom posjete razmijenili iskustva u radu, svjesni teških okolnosti i uslova u kojima rade imami u manjem bosanskohercegovačkom entitetu. Također, imami iz Banja Luke upoznali su kladanjske imame sa nekim znamenitostima grada, a najljepša znamenitost u Banja Luci sigurno je Ferhadija džamija.

Fotografije možete pogledati u prilogu:

Također pogledajte

Upriličen prijem za polaznike medrese

U petak, 04. septembra 2020. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kladanj upriličen je prijem …