Upriličen prijem za polaznike medrese

U petak, 04. septembra 2020. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kladanj upriličen je prijem za učenike koji polaze u prvi razred medrese, te za njihove roditelje i muallime.

Prisutne je poselamio glavni imam Asim-ef. Esmić  koji je čestitao polaznicima medrese i zaželio im hairli nastavak školovanja, posebno naglasivši da je medresa u posljednjih nekoliko godina najkvalitetnija odgojno-obrazovna ustanova koja nudi najveće mogućnosti. Posebnu zahvalnost i čestitke glavni imam je uputio roditeljima polaznika koji su uložili mnogo truda da svojoj djeci prenesu najvrijednije emanete i kvalitetan odgoj.

Sa područja našeg Medžlisa ove godine u Behram-begovu medresu upisali su se Ajna (Džemal) Hatamleh, Ajša (Ismir) Turalić, Alem (Ibrahim) Idrizović i Haso (Fadil) Imširović. Njihovi muallimi su Džemal-ef. Hatamleh i Hasib-ef. Šošić.

Također, prijemu su prisustvovali i svršenici medrese Hasanaga Muminović, polaznik Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i Adis Šečić, student fakulteta u Kuvajtu.

Na kraju druženja glavni imam je učenicima i studentima poručio da su oni ambasadori svojih porodica, džemata i našeg Medžlisa i da od njih očekujemo da nas predstave na najbolji način. Učenicima i studentima uručene su prigodne hedije.

Također pogledajte

Predbajramska posjeta prihvatnom centru Duje

U subotu, 17. jula 2021. godine, koordinator sektora društvene brige Hazim-ef. Musić i imam Hadim …