Uručeni paketi pomoći porodicama slabog imovinskog stanja

Medžlis Islamske zajednice Kladanj u povodu mjeseca Redžeba, a u okviru plana rada sektora Društvene brige, realizovao je posjete porodicama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe na području općine Kladanj.

Cilj posjete bila je podjela prehrambenih i higijenskih paketa ovim porodicama u našim džematima. Na ovaj način naši imami željeli su da ovim porodicama bar malo uljepšaju ove dane i da im kažu da nisu sami, te da na pomoć Islamske zajednice uvijek mogu računati.

Koordinator sektora Društvena briga Hazim-ef. Musić kazao je: “Naši imami su realizovali ovu akciju u našim džematima. Prehrambeni paketi su obezbijeđeni sredstvima iz fonda Društvene brige pri našem Medžlisu. Također, u saradnji sa forumom solidarnosti Emmaus dobili smo deset prehrambenih paketa koje smo iskoristili u ovoj aktivnosti. Na ovaj način mi pokazujemo brigu o zajednici i brigu o onima kojima je pomoć potrebna.”

U okviru ove aktivnosti imami su posjetili dvadeset i pet porodica u našim džematima.

NAPOMENA: Spisak i fotografije osoba koje su obuhvaćene posjetom nismo željeli javno isticati čuvajući njihovo dostojanstvo. Pozivamo sve naše džematlije, ljude dobre volje i iskrenih namjera da se informišu o aktivnostima sektora Društvena briga u prostorijama Medžlisa u Srmaču ili kod naših imama, te da se uključe u pomoć onima kojima je pomoć potrebna.

Također pogledajte

Klanjana dženaza Enes-ef. Hodžiću

U nedjelju, 7. februara 2021. godine je na mezarju Tabine njive obavljena je dženaza-namaz dugogodišnjem …