Jednodnevni izlet polaznika mekteba na Mušku vodu

Podno Konjuh planine je nadaleko znano izletište Muška voda, koje su pohodile i u njenoj prirodi uživale mnoge generacije. Danas, iako čeka bolje dane, naše izletište je ugostilo naše mališane iz mekteba i ponovo svjedočilo svojoj ljepoti.
Medžlis Islamske zajednice Kladanj na početku svake mektebske godine organizuje jednodnevni izlet za učenike naših mekteba, kao jedan vid stimulacije, ali i nagrade za našu vrijednu djecu.
I ovog nedjeljnog jutra polaznici su sa svojim mualimima uživali u prirodi i ljepotama Muške vode. Na početku im se obratio glavni imam Asim ef. Koji im je poželio sretan i uspješan početak mektebske nastave, te izrazio zadovoljstvo njihovim marljivim radom u prethodnoj godini, čestitavši i našim imamima na zalaganju i predanom radu u našim mektebima.
Iako su bile predviđene cjelodnevne aktivnosti i takmičenja, popodnevno osvježenje i kiša nas je spriječila u tome. Djelomično tužni, ali opet zahvalni Allahu dž.š. na kiši u ovim sušnim danima, zaputili smo se našim kućama zahvalni Dragom Bogu što nam je omogućio da provedemo jedan divan dan sa našom djecom.

(Dž.H. 17.09.2017.)

Također pogledajte

Prvi dan Kurban-bajrama u utorak, 20. jula

Prema takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Kurban-bajram je u utorak, 20. jula …