MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” uručena pomoć

U utorak, 03. novembra 2020. godine glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Asim-ef. Esmić, zajedno sa koordinatorom sektora društvene brige Hazim-ef. Musićem, posjetio je Mješovitu srednju školu “Musa Ćazim Ćatić” u Kladnju.

U svojstvu domaćina bili su novoimenovana direktorica škole prof. Alisa Salihović i pedagog Edis Gazdić.

Tokom razgovora glavni imam je uputio direktorici Salihović čestitke i poželio joj hairli rad na ovoj odgovornoj funkciji. Razgovarano je o trenutnoj situaciji u društvu i potrebi da se ulože dodatni napori kako bi se stanje popravljalo u svim segmentima, posebno kod mladih ljudi.

Koordinator za društvenu brigu Medžlisa Hazim-ef. Musić ovom prilikom uručio je školi vrijednu pomoć koja se sastoji od dezinfekcijskih sredstava za ruke i površine, te određen broj zaštitnih maski i higijenskih rukavica. Pomoć je uručena kako bi se zaštitilo zdravlje učenika od pandemije korona-virusa.

Direktorica Salihović je izrazila riječi zahvalnosti našem Medžlisu za pomoć i brigu o zdravlju učenika i osoblja škole. Dogovoreno je da će se međusobna saradnja nastaviti u budućem periodu.

Također pogledajte

Instrukcija za bajram-namaz

Ovogodišnji Kurban-bajram je u utorak, 20.7.2021. godine.  Salavat i ezan za sabah-namaz počet će se …