Održan stručni seminar o mektebskoj pouci

U četvrtak, 15. oktobra 2020. godine u prostorijama mektebske učionice Hadim Ali-pašine džamije održan je stručni seminar o mektebskoj pouci po novom nastavnom planu i programu za imame/muallime Medžlisa Islamske zajednice Kladanj.

Seminar je organizovala Služba za vjerske i odgojno-obrazovne poslove Medžlisa u saradnji sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Muftijstvom tuzlanskim. Seminar je otvorio glavni imam Asim-ef. Esmić koji je poselamio prisutne te izrazio zadovoljstvo što smo u prilici organizovati ovakav seminar sa eminentnim stručnjacima iz oblasti odgoja i obrazovanja mektebskih polaznika.

Prezentaciju i analizu sadržaja novih ilmihala i detaljno upoznavanje sa Nastavnim planom i programom i njegovom primjenom predočio je doc. dr. Enes-ef. Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Kroz detaljnu prezentaciju imami su imali priliku sagledati sve pozitivne pomake koje je Zajednica učinila na polju poboljšanja mektebske pouke.

O pedagoškoj dokumentaciji i načinu njenog pravilnog vođenja govorio je dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Nakon izvanrednih predavanja imami su imali priliku da tokom diskusije razgovaraju o svim pitanjima s ciljem da mektebsku pouku učine što kvalitetnijom i funkcionalnijom kako bismo u budućem periodu imali značajnije iskorake na polju mektebske pouke.

Također pogledajte

Uručene stipendije za deset jetima

Drugog dana ramazanskog bajrama koji se u Bosni i Hercegovini obilježava kao Dan šehida uručene …