Održani sportski susreti polaznika mekteba

U subotu, 13. aprila 2019. godine, na sportskom poligonu Osnovne škole “Kladanj” u Kladnju održano je sportsko takmičenje u fudbalu za polaznika mektebske nastave Medžlisa Islamske zajednice Kladanj.

Svi mektebi naših džemata imali su predstavnike na ovom takmičenju. Pored dobrih rezultata u znanju koje polaznici mekteba svakodnevno postižu i vrijednih rezultata u ponašanju koje svakodnevno pokazuju, oni pokazuju i sportski duh koji je preduslov za zdrav život muslimana.

Nakon grupne faze u polufinale su se plasirale ekipe mekteba Brateljevići, Brlošci, Stupari i Tuholj. Pobjedom u polufinalnoj utakmici završnu utakmicu odigrale su ekipe mekteba Brateljevići i Stupari.

Ekipa mekteba Brateljevići je uvjerljivom pobjedom od 3:1 savladala ekipu mekteba Stupari i zasluženo u svoje mektebske vetrine odnijela pehar sa ovogodišnjeg sportskog mektebskog takmičenja.

U poretku ekipa tri prvoplasirane ekipe su:

  1. Mekteb Brateljevići,
  2. Mekteb Stupari, i
  3. Mekteb Brlošci.

Najbolji strijelac ovogodišnjeg turnira je Armin Selimbašić iz džemata Brateljevići, a priznanje fair play ekipe dobila je ekipa mekteba Tuholj.

Također pogledajte

Uručene stipendije za deset jetima

Drugog dana ramazanskog bajrama koji se u Bosni i Hercegovini obilježava kao Dan šehida uručene …