Podijeljeni ramazanski paketi u našim džematima

Medžlis Islamske zajednice Kladanj obezbijedio je putem Muftijstva tuzlanskog od Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice i HO “Izvor dobročinstva” prehrambene pakete za socijalno ugrožene osobe na području općine Kladanj.

Prema planu Sektora društvene brige i Sektora za saradnju sa nevladinim organizacija našeg Medžlisa, prehrambeni paketi su podijeljeni u svim džematima. Podjelu paketa vršili su imami džemata.

“U godišnjem planu sektora smo posebno potcrtali želju da obezbijedimo putem donatora ramazanske pakete i da u toku ramazana otvorimo što veći broj vrata naših džematlija koji su u stanju potrebe kako i oni ne bi oskudijevali sa prehrambenim namirnicama. Ovo je samo jedan u nizu projekata na ovom polju”, istakao je Melis-ef. Herić, koordinator za saradnju sa nevladinim organizacijama.

Pomoć bolesnima, iznemoglima, siromašnima i povratnicima putem Ureda za društvenu brigu je stalna aktivnost Islamske zajednice.

“Tokom cijele godine pomažemo ove kategorije u skladu sa mogućnostima koje imamo i donacijama naših džematlija i donatora. Kada poštujemo propise o prikupljanju zekata i sadekatul-fitra u Bejtul-mal Islamske zajednice onda je sigurno da niti jedna osoba neće ostati zaboravljena i nezbrinuta. Ovih dana smo tome svjedočili. Podijelili smo blizu stotinu paketa”, ističe Hazim-ef. Musić, koordinator za društvenu brigu.

Ovom prilikom zahvaljujemo se ovogodišnjim donatorima na učešću u ramazanskim socijalno-humanitarnim aktivnostima našeg Medžlisa.

NAPOMENA:
Zbog digniteta i zaštite dostojanstva naših džematlija koji su iskušani siromaštvom, fotografije istih nećemo objavljivati. 

Također pogledajte

Predbajramska posjeta prihvatnom centru Duje

U subotu, 17. jula 2021. godine, koordinator sektora društvene brige Hazim-ef. Musić i imam Hadim …