Uplaćena novčana pomoć za liječenje Senide Redžepi

Članice Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj predvođene koordinatoricom muallimom Hatom Čamdžić u srijedu, 23. decembra 2020. godine, uplatile su novčanu pomoć za liječenje mlade Senide Redžepi iz Zvornika.

S obzirom da je mlada Senida Redžepi hitno morala otići na liječenje u Istanbul, aktivne članice iz džemata Kuršumlija, Hadim Ali-pašina džamija, Stupari i Tarevo su prikupljeni novac u iznosu od 1.140,00 KM uplatile na žiro-račun.

Iskreno se nadamo da će Senidino liječenje biti uspješno. Ovo je najmanje što smo mogle uraditi kao vjernice. Istina da smo bile vremenski ograničene i da je bilo hitno, ali znam da niti jedna akcija koju smo pokrenule u našem aktivu žena nije protekla nezapaženo, pa tako i ova. Koristim priliku da se zahvalim svim ženama koje su dale svoj prilog i molim Allaha Svemogućeg da zaštiti sve nas od bolesti i iskušenja“, istakla je koordinatorica Hata Čamdžić.

Senida Redžepi rođena je 1991. godine u Zvorniku i udata je za Semira Redžepija. Njih dvoje su povratnici u Zvornik. Senida je završila Behram-begovu medresu u Tuzli 2011. godine. Prije 6 mjeseci ustanovljeno je da ima tumor na jetri. Prije toga imala je 2 operacije, prvo debelo crijevo kada je i ustanovljeno da ima tumor, a onda je slijedilo i uklanjanje jajnika. Bila je na hemo terapijama koje nisu pokazale posebnih rezultata. Pošto je njena bolest jako uznapredovala Senida je hitno morala otići na liječenje u Istanbul.

 

Također pogledajte

Instrukcija za bajram-namaz

Ovogodišnji Kurban-bajram je u utorak, 20.7.2021. godine.  Salavat i ezan za sabah-namaz počet će se …