U džematu Brateljevići imenovan novi imam

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Asim-ef. Esmić u petak 25. oktobra 2019. godine posjetio je džemat Brateljevići.

Razlog posjete džematu Brateljevići svakako je bilo imenovanje novog imama Amir-ef. Jagodića.

“Džemat Brateljevići je relativno mlad džemat koji ima potencijal da na temeljima tradicije preraste u veoma vrijedan džemat. Vjerujemo da je svakom čovjeku u Brateljevićima stalo da ima džemat, da bude dio džemata i da ima svog imama. Nužno nam je da zajedno izgrađujemo džemat. Svako na svoj način, da doprinosimo da imamo jak i stabilan džemat. Naša djeca će jačati džemat kroz redovan dolazak na mektebsku nastavu, mladi će jačati džemat kroz zajednička druženja i halke za mlade, a svaki čovjek i žena treba da budu dio aktivnosti koje se organizuju u džematu. Svaki dan treba da budemo u džematu na dnevnim namazima. Za velike poslove potrebni su nam vrijedni imami. Jedan od njih je i vaš novi imam Amir-efendija, mlad, vrijedan i odlučan da predano vodi ovaj džemat. Ako mu svi pomognete u njegovim poslovima uspjeh je siguran svima nama, uz Božiju pomoć. Zato očekujemo da ćete mu svi dati podršku i pomoći mu da ovaj džemat uspješno vodi,” rekao je glavni imam.

Amir-ef. Jagodić rođen je 1998. godine u Tuzli. Osnovnu školu završio je u rodnom Đurđeviku, općina Živinice, a Karađoz-begovu medresu u Mostaru. Student je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

 

Također pogledajte

Prvi dan Kurban-bajrama u utorak, 20. jula

Prema takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Kurban-bajram je u utorak, 20. jula …