U Kladnju održana završnica Mektebske lige Muftijstva tuzlanskog

Kladanj je danas bio domaćin XXIV mektebskom takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog u kategoriji takmičara Mali nogomet. U proteklom periodu organizovana su takmičenja na nivou grupa u kojima su bili određeni Medžlisi da bi danas pobjednici tih grupa došli u Kladanj i u međusobnim duelima odredili prvaka ovogodišnjeg takmičenja. Takmičili su se predstavnici mekteba iz sljedećih Medžlisa:

  • Bratunac,
  • Gornja Tuzla,
  • Gračanica,
  • Kalesija,
  • Kladanj,
  • Zvornik,
  • Živinice,

dok su predstavnici Bijeljine bili opravdano odsutni.

Na samom početku prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Kladanj, Asim ef. Esmić koji im je zaželio dobrodošlicu i objasnio tok takmičenja kao i niz tehničkih stvari.

Turniru je prisustvovao i pomoćnik Muftije tuzlanskog, dr. Sead ef. Seljubac koji je prisutnima čestitao njihov uspjeh koji ih je i doveo na završnicu takmičenja, te je istakao da je danas istinski pobjednik onaj tim koji pokaže moralnu i etičku pobjedu, a to je da turnir protekne onako kako dolikuje jednom muslimanu.

Nakon grupnog takmičenja, te polufinalnih utakmica, mektebi Medžlisa Gračanica i Zvornik sastali su se u finalu. Nakon regularnog vremena bez golova utakmicu su presudili penali. Iako su oba tima pokazali dobru igru, zasluženo prvo mjesto i pehar odnijeli su kući predstavnici mekteba Medžlisa Gračanica.

Drugo mjesto pripalo je Zvorniku, dok su treći bili polaznici mekteba MIZ Živinice.

 

Priznanja i novčane nagrade Muftijstva dodijelio je glavni imam Asim ef. dok je pehar prvacima uručio dr. Sead ef. Seljubac koji se zahvalio učesnicima, ali i pohvalio takmičare koji su jedno ovako natjecanje uspjeli sprovesti onako kako je to rekao na početku, a to je onako kako dolikuje jednom muslimanu.

(Džemal ef. 13.05.2018.)

 

 

 

Također pogledajte

Prvi dan Kurban-bajrama u utorak, 20. jula

Prema takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Kurban-bajram je u utorak, 20. jula …