U Kladnju Reisu-l-ulema darovao djevojčicu Sumeju

U petak, 09. aprila 2021. godine glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kladanj Asim-ef. Esmić i koordinatorica Odjela za brak i porodicu Hata Čamdžić posjetili su porodicu Jusupović u Kladnju. Razlog posjete bio je rođenje šestog djeteta u porodici Elvisa i Sanele Jusupović.

Glavnom imamu i koordinatorici pripala je čast da ovoj čestitoj porodici uruči dar reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Praksa da reisu-l-ulema daruje šesto i svako naredno dijete u porodici je aktuelna nekoliko posljednjih godina, ali zbog trenutne situacije sa pandemijom reisu-l-ulema je bio spriječen da to učini lično sa svojim saradnicima.

Glavni imam je prenio selame, čestitke i hajr dove koje je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović uputio ovoj porodici, te se u ime Medžlisa Islamske zajednice zahvalio čestitim roditeljima što svoju djecu odgajaju u duhu islama.

Porodica Jusupović je izrazila zahvalnost reisu-l-ulemi što pokazuje senzibilitet prema porodicama sa više djece, posebno u današnjem vremenu kada su ljudi zabrinuti za osnovnu egzistenciju.

U porodici Jusupović, pored novorođene Sumeje, sretno djetinjstvo provode Bilal (14), Zejd (12), Zejneb (10), Merjem (6) i Asja (2).

Također pogledajte

Predbajramska posjeta prihvatnom centru Duje

U subotu, 17. jula 2021. godine, koordinator sektora društvene brige Hazim-ef. Musić i imam Hadim …