Upoznah te, Poslaniče: Nezim-ef. Halilović Muderris održao tribinu

U okviru manifestacije Upoznah te, Poslaniče koju Medžlis Islamske zajednice Kladanj organizuje u povodu dana mevluda, u petak 22. novembra 2019. godine u Domu kulture u Kladnju održana je tribina “Poslanikova, a.s., ljubav prema domovini i naš patriotizam”.

Učenjem odlomka iz Kur'ana prisutne je počastio Mensur-ef. Imamović, koordinator za rad sa mladima. Glavni imam Asim-ef. Esmić poselamio je prisutne i ukratko predstavio i najavio gosta predavača Nezim-ef. Haliovića Muderrisa.

Nezim-ef. je veoma inspirativno govorio o Poslanikovoj, a.s., ljubavi prema Mekki bez obzira na činjenicu što su ga stanovnici Mekke protjerali iz rodnog mjesta. Podsjetio je sve prisutne na vrijednosti koje svaka osoba treba čuvati kada je u pitanju mjesto u kojem smo rođeni. Nužnost čuvanja domovine i iskušenja kroz koja su prošli Bošnjaci u proteklim vremenima obavezuju nas da svoj patriotizam jačamo i hrabro pokazujemo, istakao je Nezim-ef. Halilović Muderris.

Treba napomenuti da je, pored mnogobrojnih posjetilaca, ovoj tribini prisustvovao veliki broj omladine iz naših džemata.

Također pogledajte

Instrukcija za bajram-namaz

Ovogodišnji Kurban-bajram je u utorak, 20.7.2021. godine.  Salavat i ezan za sabah-namaz počet će se …