Uručene stipendije za deset jetima

Drugog dana ramazanskog bajrama koji se u Bosni i Hercegovini obilježava kao Dan šehida uručene su stipendije za deset jetima na području Medžlisa Islamske zajednice Kladanj.

Medžlis Islamske zajednice Kladanj u okviru Odjela za brak i porodicu pokrenuo je hajr akciju prikupljanja sredstava u mjesecu ramazanu s ciljem da u bajramskim danima obraduje nekoliko jetima – djece koja nemaju jednog ili oba roditelja.

“Na prijedlog vrijedne korodinatorice iz jednog od naših džemata uvidjele smo da imamo zainteresovanih žena koje bi svojim prilozima pomogle akciju stipendiranja jetima. Pokrenuli smo akciju Stipendija za jetima kojom smo željele da otvorimo vrata djeteta koje živi bez roditelja. Međutim, nismo ni slutile da ćemo pred kraj ramazana imati tako dobar odziv naših čestitih džematlija i da ćemo moći obradovati deset jetima. Svakako, najveći doprinos dali su naši imami sa koordinatoricama u džematima koji su džematlijama na najbolji način prezentovali ovu ideju”, ističe Hata Čamdžić, koorodinatorica Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu.

Simbolično, na Dan šehida izvršena je posjeta jetimima i tom prilikom im je uručena stipendija u iznosu od 500,00 KM.

Odjel za brak i porodicu i sektor Društvena briga u budućem periodu će ovu ideju pretočiti u osnivanje fonda za stipendiranje jetima.

Koristimo priliku da još jednom najiskrenije zahvalimo svim našim džematlijama koji su uzeli učešća u ovoj akciji, moleći Svemogućeg Boga da im nadoknadi iz Svoje milosti.

Našim stipendistima, divnoj djeci koja pokazuju najbolje rezultate u učenju i ponašanju, želimo svako dobro u životu.

____________________________

U prilogu su fotografije onih koji su na društvenim mrežama izrazili svoju zahvalnost Islamskoj zajednici i našim džematlijama za ovu gestu, s ciljem da promičemo dobro i druge potaknemo da učestvuju u našim aktivnostima:

Također pogledajte

Predbajramska posjeta prihvatnom centru Duje

U subotu, 17. jula 2021. godine, koordinator sektora društvene brige Hazim-ef. Musić i imam Hadim …